Profile Dynamics

Profile Dynamics brengt mens en organisatie in beweging! Wat is jouw drijvende kracht?

Donders HRM is licentiehouder van Profile Dynamics. De drijfverenanalyses van Profile Dynamics bieden ondersteuning bij onder andere persoonlijke, team- en organisatie analyses, organisatie ontwikkeling en verandermanagement, competentie management en recruitment.

Wanneer je weet waarom mensen doen zoals ze doen, wat hen drijft, dan heb je een belangrijke sleutel in handen om mensen te motiveren, ze meer voldoening te geven in hun werk, de sfeer te verbeteren en hun betekenis voor de organisatie te vergroten. Door het invullen van een online vragenlijst ontstaat een persoonlijk rapport (voorbeeld) dat uitgebreid inzicht geeft in de drijfveren en de energiebalans van mensen.

Profile Dynamics geeft inzicht in de drijfveren en waarden – vertaald naar 7 kleuren – die mensen hanteren en die grotendeels hun denken en gedrag bepalen. Iedere drijfveer heeft zijn eigen kenmerken, kwaliteiten, valkuilen, referentiekader, wijze van opnemen en verwerken van informatie, maar heeft ook een eigen visie op samenwerking, leiding geven en bijvoorbeeld op klantgerichtheid.

Persoonlijk profiel

Er ontstaat een persoonlijk profiel door het invullen van een korte en krachtige online vragenlijst.

Organigram

Creëer een helder beeld van de dominante drijfveren en culturen binnen het team of de organisatie.

Nieuw talent

Ga op zoek naar een complementair profiel om nog meer uit jouw team te halen.

360 graden feedback

Een persoonlijke drijfverenanalyse kan worden aangevuld met 360 graden feedback, dat laat zien hoe de omgeving de teamleden ervaart. De resultaten daarvan kunnen naast het persoonlijke profiel worden gelegd, wat direct duidelijk maakt waar overeenkomsten en verschillen zitten. Het grote voordeel van zelfevaluatie in combinatie met een evaluatie door de omgeving is dat het verschil tussen zelfperceptie en omgevingsperceptie inzichtelijk wordt. Een waardevolle toevoeging aan de persoonlijke analyse en een mooi uitgangspunt om met elkaar het gesprek aan te gaan.

Groepsrapportage

Om een goed beeld te krijgen van het team kan een groepsrapportage worden gemaakt (voorbeeld). Het rapport gaat in op de drijfveren van het team, hoe de teamleden graag (samen)werken en welke kwaliteiten en valkuilen er zijn. Er wordt antwoord gegeven op vragen als:

  • wat inspireert en bindt dit team?
  • wat zijn de (kern)competenties van het team?
  • welke spanningen zijn er?
  • welke werkzaamheden passen goed bij het team en de afzonderlijke teamleden?
  • hoe is de performance te verbeteren?

Heb je interesse om eens van gedachten te wisselen over de mogelijkheden van Profile Dynamics? Neem dan gerust contact op met Donders HRM of stel je vraag direct via mail.

Inspiratiesessie Profile Dynamics

Regelmatig organiseert Donders HRM een inspiratiesessie over Profile Dynamics. We laten je op een informele wijze kennismaken met de drijfverenanalyse van Profile Dynamics, de toepasbaarheid ervan en we laten je zien hoe waardevol het kan zijn voor jouw persoonlijke ontwikkeling, de ontwikkeling van jouw team of zelfs voor de gehele organisatie.

Profile Dynamics biedt individuen, teams, afdelingen en organisaties een eenvoudige gemeenschappelijke ‘taal’ om gedrag, samenwerking en communicatie inzichtelijk en bespreekbaar te maken.

Bewustwording van je persoonlijke drijfveren

Welke drijfveren bepalen jouw denken en handelen in het werk, met welke mensen kun je van nature goed samenwerken en hoe ga je om met verandering? Vind je het leuk om ingewikkelde problemen op te lossen of houd je ervan om doelen te stellen en resultaten te behalen? Is goed contact met collega’s belangrijk voor je of houd je graag vast aan ‘afspraak is afspraak’ en regels? En sluit de baan die je nu hebt daarbij aan?

Drijfveren in teams en organisaties

Waar ligt de kracht van de teamleden en welk type functie past goed bij hen? Hoe maak je optimaal gebruik van ieders capaciteiten? Wil je ook weten wat de valkuilen van het team zijn? Sluit de communicatiestijl van de manager aan bij het team dat hij aanstuurt? Waarom functioneert de ene afdeling goed en zijn er meer strubbelingen in de andere? En hoe komt het toch dat een goede medewerker niet uit de verf komt in een nieuwe functie?

Nieuwsgierig geworden?

Kom dan naar een van de gratis inspiratiesessies en laat je verrassen door de kracht van Profile Dynamics. Kun je niet op de eerstvolgende datum en wil je graag weten wanneer de volgende inspiratiesessie is gepland? Laat het ons even weten en we houden je op de hoogte van de volgende data.

De volgende inspiratiesessie is:

In verband met COVID-19 worden er momenteel geen inspiratiesessies georganiseerd. Wil je geïnformeerd worden als er weer nieuwe data bekend zijn? Stuur dan een mail naar info@dondershrm.nl en we houden je op de hoogte.

Profile Dynamics | Donders HRM