Deze week volledig ondergedompeld in conflicten, tegenstellingen en gedoe in teams: level 3 van de opleiding Deep Democracy. Maar wat is dat eigenlijk: Deep Democracy?

Ervaar jij ook wel eens dat mensen na een lange vergadering ‘ja zeggen en nee doen’? Dat het altijd dezelfde personen zijn die het woord nemen in een meeting? Of sluimert er wat in je team, maar ben je er nog niet achter wat het is? Maken mensen (sarcastische) grapjes, zijn ze afwezig, roddelen ze of werken ze zelfs bewust tegen? Als mensen zich niet gehoord voelen, gaan ze saboteren.

Hoe fijn zou het zijn als je dit samen met je teamleden kunt onderzoeken en oplossen?

Deep Democracy kan je helpen met deze vragen. Het is een methodiek om inclusieve en duurzame besluiten te nemen en om de dialoog aan te gaan, waarin ook de stemmen van de minderheid worden gehoord. Waarin het volledige potentieel van de groep wordt meegenomen. Bovendien kent Deep Democracy een aantal methodieken om de sluimeringen ‘onder de waterlijn’ in een groep zichtbaar en bespreekbaar te maken. Zodat ze niet uitgroeien tot conflicten of zelfs tot ontslag.

Meer weten? Lees hier verder…